İstinat Duvarları ve Dik Şevler

Donatılı dolgu uygulamaları, zemine kademeli olarak yerleştirilen Fortex tek yönlü geogrid, ForTex GS geoşerit, ve ForCell geohücre gibi geosentetik donatılar ile dik ve dike yakın eğimlerde dolgunun stabilitesini sağlayan, geleneksel istinat duvarlarına alternatif çözümler sunar. Dolgunun yatayla yaptığı açı 45-70 derece olduğunda Geosentetik Donatılı Şev (GeoŞev), 70-90 derece olduğunda ise Geosentetik Donatılı Dolgu Duvar (GeoArme) olarak adlandırılır.

İstanbul Teknik, istinat duvarları ve dik şev çözümleri için malzeme temini, projelendirme ve uygulama hizmetleri sunarak güvenli ve ekonomik yapılar elde edilmesine katkıda bulunur.

Kullanım Alanları:

  • Köprü yaklaşımları
  • Vadi geçişleri (viadük yerine)
  • Maden atık sahaları ve göletler
  • Peyzaj duvarları ve şevleri
  • Yol genişletmeleri
  • Şev dikleştirmeleri
  • Maden sahalarında yükleme rampaları

 

GeoArme RetainBlock

RetainBlock geogrid donatılı duvarların ön yüzü olarak kullanılmaktadır. Ayrıca mevcut çeşitli tip istinat duvarlarının kaplanması için veya demir donatı kullanılarak bahçe duvarı gibi mimari istinat duvarları oluşturmakta kullanılmaktadır. Su kenarında yapılan yapılarda şantiyede prekast olarak ıslak betonla üretilen büyük blok elemanlar ile çeşitli çözümler üretmek mümkündür. RetainBlock sisteminin elemanları çok farklı şekil ve renklerde seçilebilmektedir.

GeoArme Pot Block

Saksı şeklinde beton blokların ön yüz elemanı olarak kullanılarak ve geriye ötelenerek yerleştirilme metodu ile açılı duvarlar yapılabilmektedir. Bu blokların saksı boşluklarına elle dikim veya nebati toprak koyularak tohumlama ile yeşillenmesi sağlanmaktadır. Blokların şekil ve birleşim yöntemi gereği dairesel duvar dönüşleri oluşturulabilmektedir.

GeoArme WrapGrid

Ön yüz elemanı geogrid olan bu tip duvarlarda iki taşıyıcı geogrid arasında kalan dolgu, geogridin geriye doğru bohçalanması ile tutulmaktadır. Geogrid taşıyıcı hale gelinceye kadar ön yüzeyi dolgu yapılması sırasında tutacak çelik hasır (WrapMesh), kalıp (WrapMold) veya toprak dolu küçük geotorbalar (WrapBag) kullanılmaktadır. Geogrid, toprak tutucu, geotorba vb. elemanlar bitkilerin çıkmasına veya su ile tohumlanmaya (Hydroseeding) imkan sağlar. Geogridin iç kısmında kullanılan toprak tutucu veya bitki tutucu olarak da adlandırılan bu duvarların ön yüzünü bitki kökleri ve yeşil uzantılar yapı ömrü boyunca geogrid ile birlikte korunur.

GeoArme CellFace

GeoHücre'lerin ön yüz elemanı olarak kullanılarak ve geriye ötelenerek yerleştirilme metodu ile açılı duvarlar yapılabilmektedir. Bu hücrelerin saksı boşluklarına elle dikim veya nebati toprak koyularak tohumlama ile yeşillenmesi sağlanmaktadır. Kullanılan geohücre malzeme ile esnek ve dayanıklı bir ön yüz oluşturmaktadır.

GeoArme HexMesh

GeoArme duvarların yapımı tamamlandığı andan itibaren güzel bir görünüm vermesi ve sonrasında yeşillenmesi istendiğinde ön yüz elemanı olarak hasır çelik, toprak tutucu (file, geotekstil, geokompozit, geomat, cocomat) katman ve altıgen çift büklüm tel örgü ile imal edilen bir eleman kullanılmaktadır. Bu eleman geogrid ile birlikte çalışarak dolgu yapılması aşamasında ve sonrasında dolgu kademesinin tutulmasını temin eder. Duvar ön yüzü ister tek ister basamaklı yapılarak çeşitli peyzaj amaçlarına hizmet etmektedir.

GeoArme Combine

GeoArme duvarlarının çeşitli tipleri birlikte kullanılarak projenin ihtiyaç duyduğu çözüm oluşturulabilir. Bu çözüm imalat alanı, altındaki ve üstündeki yapılar, estetik talepler, fonksiyonellik dikkate alınarak işveren ile birlikte oluşturulmaktadır.

Kategoriler
İstinat Duvarları ve Dik Şevler

Broşürü indirmek için tıklayın.

Öne Çıkanlar

Talep Formu